domingo, 15 de noviembre de 2009

[Descripció del Projecte] W4T

Women 4 Today Project

W4T: Art en femení. (2009//Cadaqués)

¿Un festival o una exposició? 26 artistes de totes les disciplines ens mostren la seva visió del món. Cada obra un concepte de feminitat,cada expressió artística un esglaó més cap a la igualtat.

Women 4 Today Project (W4T) és un festival en femení: pintura, fotografia, poesia, video, disseny gràfic i performance a càrrec de dones artistes,que expressen el concepte de feminitat de formes molt diferents, utilitzant tècniques diverses, recursos i materials variats, aplicacions tecnològiques i, sobretot, molta sensibilitat. Autogestionat i organitzat per l’Associació Cultural LLUMFORN CDQ i la col·laboració directe de les pròpies artistes, el festival pretén tenir repercussió a nivell internacional i ser exportat, amb la participaciód'artistes d'altres països: Dublin (Irlanda), BAC’09 (Barcelona), París (França)i Hawai (Usa), poden ser el futur del W4T.


L'objectiu del festival és reivindicar el paper de la dona dintre de l’art i la cultura.

La història de la feminitat està marcada per la manca de llibertat, per la dificultat d'accedir a àmbits artísitcs i per l’absència d’una valoración justa. La lluita per aconseguir una normalitat i una igualtat de gènere ha avançat molt, però encara queda molt camí per recòrrer.

Aquest projecte significa un pas més cap alreconeixement de la dona com a subjete, allunyant-se del concepte de donacom a objecte.


W4T és un projecte col·laboratiu, en el que 6 artistes expressen el seu artmitjançant diferents disciplines:

[pintura] (Una MullHolland, Marta "Delfín,Helena Medrano, Angelica IVO Wollter,

Judit Saban, Beberly Fettig,Catherine Rey, Nesberes.org, Laia Pol);

[fotografia] (Tana laTorre, Simone Zewnik,Alessia Laudoni, Juana Avila);

[poesia] (Ana Mastrolito);

[vídeo] (Matilde Obradors,Simone Zewnik, El gran Ballet Europeo, Tana laTorre,

Col·lectiu FREE, ;

[disseny gràfic] (Carolina Noger);

[mural//performance] (Celine Pimentel, Candela Anton, Laura Soler) [Audiovisuals//Streaming] Paula Taboada, Vinilette, Valentina Messeri, FU ]